Paardebloemlikeur
Wat is de paadebloem toch veelzijdig, het geeft lekkere jam, of verrassende molsla, maar ook deze likeur.
Het schijnt te smaken naar port.
Recept paardebloemlikeur
Pluk een emmer paardebloemen (vooral bloemetjes, er mogen ook enkele stengels en blaadjes bij maar niet te veel)
Overgiet ze met kokend water tot ze onder staan. Laat ze afgedekt enkele dagen staan.
Giet het vocht in een pan en breng het aan de kook met een kilo suiker per anderhalve liter.
Laat een half uurtje koken, en neem van het vuur.
Voeg, per anderhalve liter, het sap van 1 geperste citroen toe en de rasp van de schil.
Doe er een beschuit besmeerd met gist bij en enkele stukjes gember.
Laat enkele dagen tot een week trekken.
Giet het door een zeef, zodat er geen prut meer in zit.
Giet het mengsel in donkere flessen met een draaidop (want van kurk zou de fles kunnen ontploffen door de kracht van
de gisting in de fles!)
Een maandje of 3 laten staan.
Recept van De Wildplukker