Meidoornwijn
Meidoornwijn heb ik nog nooit geproefd, wel meidoornjam, deze is zeker het maken waard. Laat mij weten wat u van de
meidoornwijn vind.
Ingedienten:
Meidoornbessen 4 liter
Rozijnen 300 gr
Suiker 2 kg
Water 9 liter
Citroenzuur 2 koffielepels
Werkwijze:
Pluk goed rijpe en rode bessen, ontdoe ze van de blaadjes en steeltjes en was ze grondig.
Overgiet de bessen met 7,5 liter kokend water. Na afkoeling pletten we de bessen en voegen pecto-enzyme toe,
samen met een opgelost sulfiettablet. Dit laten we gedurende een 24-tal uren inwerken. De rozijnen malen of pletten en
deze samen met het, gistvoedingszout, de suiker, het zuur en de giststarter toevoegen en 5 dagen laten pulpgisten.
Nadien afzeven en in een gistingsfles onder waterslot laten vergisten.
(Recept ooit gevonden op http://users.pandora.be/jean.cnapen/recepten/00oktober.html, inmiddels werkt de link niet
meer, daarom hier op de website).