Walnotenlikeur

Een smaak die we niet vaak maar tegenkomen, maar zeker de moeite waard is. Niet schrikken van de smaak als je
tussendoor proeft, want die apothekersmaak is helemaal weg als de likeur klaar is. En tegen die tijd is het winter... en
kan je optimaal genieten van je eigen, bijzondere likeur.

Het maken van walnotenlikeur:
binnenkant mandfles goed schoonspoelen met bijv. in 2 liter warm water opgeloste sulfietpoeder en (2 mespuntjes)
citroenzuur.
flink spoelen met water.
30 groene walnoten wassen, in vier stukjes snijden en in de fles doen. Draag daarbij latex handschoenen, want het
bruingele vocht is niet direct afwasbaar van je handen.
toevoegen: 2 kaneelstokjes, 5 kruidnagels, in de lengte doorgesneden vanillestokje, de zeste (rasp) van een
citroenschil, 325 gram suiker en 1 liter wodka.
2 maanden laten staan (om de paar dagen even goed schudden).
het geheel zeven door een neteldoek (fijnmazige doek) en verdelen over kleinere flessen. Op zich is de nocino nu
drinkbaar, maar als je wachten kan, laat het dan nog 3 maanden rijpen.
Wij maken de likeur met brandewijn i.p.v. wodka.

(Recept van www.foodlog.nl)