Brandnetelsoep

Even lastig om te plukken, maar zeker te moeite waard.
Verse brandneteltoppen zijn het beste. Pluk ze met een goede dichte handschoen.

In het voorjaar zijn de brandnetels het mals en pluk alleen de toppen. Deze lopen vanzelf weer uit zodat je enkele
weken later kan terugkomen om nog een keer te plukken. Alleen oude brandnetels? Maai ze een keer af om nieuw jong
en mals groen te krijgen.

Pluk je te veel, dan kun je een deel drogen voor later. Of voor de thee.

Werkwijze:
Was de blaadjes goed, en verwijder steeltjes en slechte blaadjes.
Zet ze net onder water in een pannetje, met een bouillonblokje en een laurierblaadje (ook onderweg geplukt trouwens).
Snipper er een uitje in en/of kook een aantal geplette knoflooktenen mee. En soms een aardappel, om de soep te
binden.
Paar minuten koken tot het gaar is. Zet het vuur uit, roer er een bakje creme fraiche of boursin door, en zet de
staafmixer erin.

Heerlijk soepje! En ook enorm gezond.

Recept van De Wildplukker.