Alle twitter tips over eetbare bloemen.

@Inekevandenberg:
Boragebloemetjes doen het ook heel goed op Remko's rabarbertoetje. Foto + recept in krant 35-5 op tuinkranten.
Salade van vitelotte noir (met knoflookansjovisdressing en verkruimeld hardgekookt ei) kleurt prachtig bij driekleurig viooltje!

@sannetobias:
Lekker, ruikt fijn en vooral mooi: Fijngestampte kristalsuiker met bloemblaadjes! Bijv. viooltjes, rozenblaadjes of lavendel.

@cuisinedamis:
Ik gebruik de bloemetjes van Borage om ze in een ijsblokjeshouder te doen met wat water. Leuk ijsklontje. Of op gele tomatensla.
Nog een: beignet van acaciabloem, met wat poedersuiker: heerlijk toetje! Of van vlierbloesem, of teunisbloem of van etc...

@Bessenboerderij
Wat dacht je van prachtige en eetbare Oost-Indische Kers! Ook lekker in salade, of azijn!
Versier een taart met Oost-Indische Kers (zie foto).

@Cruydthof
Lijst met eetbare bloemen gesorteerd naar jaargetijde.

@degroenevinger
Akkerwinde als #eetbarebloem. Bij restaurant De Kas wordt er gekookt met akkerwinde (gezien bij @24Kitchen)

@Tuinsmakelijk
In een van mijn boeken: Use as a tonic and cleanser of blood. Fertility herb. 3 tot 4 bloemen per dag #akkerwinde

@PtitForestier
In Akkerwinde zitten veel saponinen die idd bloedreinigend werken. Niet te veel van nemen.
Paardebloem: lekker als Molsla of thee, tevens goed voorjaarskruid. Het vult de wintertekorten aan en sterkt aan na ziekte.
Prachtig bitterkruid het helpt aan te sterken na ziekte en aan te vullen na de winter.
Goudsbloem; Wondkruid bij uitstek. Van schaaf- tot lichte brandwonden. Intern stimuleert het eetlust.

@karelvankoppen
Mijn zus die uit ingehouden kwaadheid een tulp afbeet uit een bos die in vaas op tafel stond en die tulp opat. :)

@TuinvrouwNature
Als de rucola op mijn balkon gaat bloeien mag de bloem op mijn salade. Is prachtig en heerlijk.
De bloem van de koriander, wit/zachtrose en asymetrisch, is geweldig smaakvol. Koriandersmaak natuurlijk, je moet ervan houden.
Voor de bloemetjes van de radijs kun je de knolletjes gerust in de grond laten zitten. Zelfs de (jonge) zaaddozen zijn heerlijk!
En de oostindische kers, had je die al? Eerst het puntje van de spoor afbijten: dat smaakt naar honing! Spectaculaire smaakcombi.
Nou nog eentje dan: de vlierbloem! In (panne)koekjes, limonadesiroop of fruitsalade. Je kunt er ook heerlijke wijn van maken.

@Hansketien
Wij hebben #cichorei speciaal in ons grasmengel; tegen wormen.

@ErfgoedKollum
Lekker! Door een beslagje halen en even bakken. Courgette bloemen.