Ratatouille recept

Ratatouille receptOehhhh, wat kan dat toch lekker zijn, een ratjetoe van smaakvolle groentes. Mijn ratatouille bestaat altijd uit minstens 7 soorten groentes, waar ik die wijsheid vandaan heb weet ik niet meer precies, volgens mij is het een marokkaanse ‘regel’.

 

 

 

Ratatouille receptIngrediënten voor 2 personen:

  • ½ aubergine
  • kleine courgette
  • flinke rode ui
  • ½ paprika en stukje spaanse peper
  • 3-4 rijpe tomaten
  • 4 tenen knoflook
  • handvol verse peterselie en/of korianderblad en/of bieslook
  • olijfolie of een combi van olijfolie en rode palmolie, of ghee
  • peper / zout
  • provencaalse kruiden
  • laurierblaadje (vergeet ik vaak, mis het dan ook niet)

Dat zijn al 7 verschillende ingrediënten, je kunt er bijdoen wat je lekker vindt, bv:

  • bleekselderij
  • champignons
  • sperzieboontjes (of left-over)
  • mini-maiskolfjes
  • wortelschijfjes

Ratatouille receptBereiding:

  • snijd de groentes niet te fijn
  • verwarm de olie in een pan
  • hou een beetje uiringen en wat knoflook achter de hand
  • doe de courgette, ui, paprika en spaanse peper in de pan en roer regelmatig even om
  • doe de aubergine erbij
  • zodra het gaat kleuren (droog wordt) de stukjes tomaten erbij en de knoflook en de warmtebron wat dimmen, nu kun je ook de steeltjes van de peterselie erdoor roeren
  • doe laurierblaadje erbij en druk die in de tomatenvocht
  • laat op laag vuur de groentes smoren, niet te lang want je wilt een ‘bite’ behouden
  • af en toe even omroeren en op het laatste moment nog de achtergehouden ui en knoflook erdoor doen
  • kruiden en versgemalen peper over de groentes , ook de versgesneden peterselie of korianderblad of bieslook of een combi van alle kruiden
  • en gelijk serveren
  • mijn groentes gaan maximaal 15 minuten in de pan, niet langer anders is alles te zacht!

Op tafel eventueel de groentes met zeezout bestrooien.

Eet smakelijk !

 

 

 

Share