Ontbijttaartje

Ontbijttaartje receptIngrediënten 2-3 porties

– 50 gram havermout of havervlokken
– 15 gram haverzemelen
– 25 gram boekweitgrutten (boekweitzaad kan ook)
– 1 theelepel kaneel
– Halve theelepel speculaaskruiden
– 1 appel
– Handje noten, handje rozijnen
– 1/2 citroenschil van bio citroen
– vanillepoeder of vanillearoma (stokjes op wodka)
– Halve theelepel bakpoeder
– 300 ml melk
– eetlepel yaconsiroop of erythritol (of honing)
– snuf zout
– 1 eetlepel kokosolie
–  optioneel: handje kokossnippers of een hand vol bessen, zaden, gojibessen, enz.

Het recept

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden.
  1. Schil de appel, snijd er een paar partjes vanaf en houd die even apart, en snijd de rest in blokjes.
  1. Mix alle droge én natte ingrediënten met elkaar, maar laat wat stukjes noot en de appelpartjes over voor de garnering.
  1. Doe je mengsel in een bakvorm of porseleinen bakje (check even of hij de oven in mag), en versier de bovenkant met de appelpartjes en nootjes .
  1. Zet het bakje nu voor 45 minuten in de oven.
Share

Eén reactie op “Ontbijttaartje

  1. nb: ik maak deze taartjes altijd in een siliconen ronde bakvorm, dan wordt het taartje niet te dik en is ook gemakkelijker eruit te krijgen

Reacties zijn gesloten.