Duiveltjeskip, een recept van Noor voor 2-3 personen. Met als bonus hoe je zelf nasikruidenmix maakt. Een echte aanrader!
Ingrediënten:
400 gr kipfilet in blokjes of kalkoenfilet
flinke ui of 2 sjalotten
bakje champignons
bakje creme fraiche
olijfolie om in te bakken
Extra:
paprika
prei
korianderblad
Marinademix:
2-3 eetlepels goede bio-ketchup uit bv een tube
3 eetlepels tamari (strong) (en als je dat niet hebt sojasaus)
2 eetlepels lekkere azijn
zelf gemaakte nasikruiden, zie onderaan
3 tenen knoflook
theelepel pepperflakes hot (en als je dat niet hebt een theelepel sambal)
Bereiding:
Kipfilet bakken in wokolie
ui en champignons toevoegen en meebakken
marinademix er doorheen doen
15 min op klein vuurtje laten sudderen
creme fraiche toevoegen of mascarpone of zure room
Nasikruiden zelf gemaakt:
2 tl ketoembar (gemalen koriander), of meer want het is erg lekker! Vooral versgemalen!
½ tl djinten (gemalen komijn)
1 tl Laos
2 theelepels trassie
1 theelepel sukrin of stevia (en als je dat niet hebt basterdsuiker)
1 tl zeezout
1 tl tamarinde
scheut olijfolie om tot een lekker papje te roeren
Extra:
1 theelepel couscous-kruiden of kerrie masala
stukje fijngesneden curcuma (geelwortel)
stukje fijngesneden gember
wanneer je niet zo van champignons houdt, kan je die natuurlijk vervangen door iedere lekkere groente waar je wel van houdt, bv courgette, witte kool, taugé …. nou ja, noem maar op 🙂
geen tamarinde in huis, neem dat worchestersauce
nb: ik gebruik altijd bio-bakolijfolie , ik heb zo mijn bedenkingen bij bepaalde merken wokolie
groetjes en eet smakelijk, dit is echt vreselijk lekker 🙂