Ingrediënten 2-3 porties
– 50 gram havermout of havervlokken
– 15 gram haverzemelen
– 25 gram boekweitgrutten (boekweitzaad kan ook)
– 1 theelepel kaneel
– Halve theelepel speculaaskruiden
– 1 appel
– Handje noten, handje rozijnen
– 1/2 citroenschil van bio citroen
– vanillepoeder of vanillearoma (stokjes op wodka)
– Halve theelepel bakpoeder
– 300 ml melk
– eetlepel yaconsiroop of erythritol (of honing)
– snuf zout
– 1 eetlepel kokosolie
– optioneel: handje kokossnippers of een hand vol bessen, zaden, gojibessen, enz.
Het recept
- Verwarm je oven voor op 180 graden.
- Schil de appel, snijd er een paar partjes vanaf en houd die even apart, en snijd de rest in blokjes.
- Mix alle droge én natte ingrediënten met elkaar, maar laat wat stukjes noot en de appelpartjes over voor de garnering.
- Doe je mengsel in een bakvorm of porseleinen bakje (check even of hij de oven in mag), en versier de bovenkant met de appelpartjes en nootjes .
- Zet het bakje nu voor 45 minuten in de oven.
nb: ik maak deze taartjes altijd in een siliconen ronde bakvorm, dan wordt het taartje niet te dik en is ook gemakkelijker eruit te krijgen